miercuri, 19 martie 2014

Cum adaugam Meta tag-uri in Blogger (I)

O alta metoda de optimizare a blog-ului este crearea Meta tag-urilor. Meta tag-urile sunt parti de cod HTML care cuprind cuvinte sau fraze cheie ce ofera diverse informatii despre continutul unei pagini web si definesc acea pagina pentru spideri si motoare de cautare. Meta tag-urile nu sunt vizibile pentru vizitatori, acestea pot fi vizualizate doar in sursa paginii web. Cu ajutorul lor putem controla modul in care motoarele de cautare ne indexeaza blog-ul.

Pentru a vedea sursa, da click, in fereastra Internet explorer, pe meniul View si apoi selecteaza View Source.  Nici un motor de cautare nu penalizeaza site-urile care folosesc meta tag-urile cum trebuie, deci este de recomandat ca intotdeauna sa le incluzi.

Locul Meta tag-urilor in codul HTML este dupa title si intre tag-urile head. Iata mai jos un exemplu.

 <html>
<head>
<meta name="keywords" content="cuvinte cheie, pentru, blog-ul, tau">
</head>
<body>

  pagina ta web

</body>
</html>


 Este foarte important ca frazele si cuvintele cheie folosite sa descrie corect pagina ta web si sa fie relevante pentru continutul ei, deoarece acest lucru influenteaza modul in care motoarele de cautare vad o anumita pagina. Ordoneaza cuvintele cheie in ordinea importantei lor. Este de recomandat sa repeti acelasi cuvant cheie de 4-5 ori, dar nu intr-un rand. Evita repetarea lor mai  mult decat cea recomandata deoarece risti sa fii penalizat.

In articolul următor vă voi povesti mai detaliat despre optimizarea blogului privind Meta Title si Meta Description, precum si o lista de unelte pentru gasirea cuvintelor cheie potrivite pentru pozitionarea superioara a blog-ului in motoarele de cautare.



Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top