marți, 25 martie 2014

Cum crestem traficul pe blog

Doar creand un blog nu inseamna ca vom avea si vizitatori, implicit trafic pe site. Utilizatori care iti viziteaza blog-ul trebuie sa afle intai locatia lui, mai exact adresa URL. Utlizatorii iti vor putea afla locatia blog-ului prin 4 metode:
  • motoare de cautare, iar la noi in tara cel mai utilizat este Google;
  •  campanii publicitare;
  •  link-uri catre blog-ul nostru;
  •  pentru ca le comunicam intr-un fel sau altul (site-uri de socializare, etc) URL-ul blog-ului
In aceasta postare voi prezenta cateva metode simple de ati creste traficul pe blog, fara a utiliza resurse financiare sau materiale.

Pentru ca blog-ul nostru sa fie afisat in primele pagini ale motoarelor de cautare, este necesar sa indeplineasca cateva conditii simple: sa aiba continut de calitate, sa fie optimizat SEO, sa nu aiba pagini neterminate.

Cum sa-ti aduci vizitatori pe site? Toti bloggerii au intampinat aceasta problema, desi au continut bun, la obiect, nu au trafic pe blog.

Directoare Web
 O buna metoda de ati creste traficul pe blog este de a-l inscrie in directoare web. Directorul web este un site organizat pe categorii de interes, in care utilizatorii isi adauga propriul link manual, parcurgand mai multi pasi .In cadrul unui director web se poate face cautari ca si cu motoarele de cautare. Este o strategie de a obtine o clasificare buna pe motoarele de cautare.  Inscrierea in exces a blog-ului in directoarele web poate insa dauna rangului. Inscrierea in unele directoare este gratuita, iar in altele este platita , sau cu link reciproc.
Directoarele web unde este important sa fie inscris blog-ul: 

1. 
The Open Directory Project (ODP sau DMOZ - prescurtare de la Directory Mozilla) - inscriere gratuita
  Este un director web foarte important, este util sa aveti site-ul inclus. Lista de asteptare este foarte lunga, dar merita efortul.
2.
So Much, PR6, inscriere gratuita
3. 
Best of the Web - inscrierea este platita
4. A1 Web Directory  PR5, inscriere libera
5. 1 Webs Directory, PR5, inscriere gratuita
6.  Blogorama, inscrierea gratuita

Social Media
Inscrierea in site-urile Social Bookmarking poate sa-ti creasca exponential traficul pe blog.
Digg – Adaugarea blog-ului in Digg, poate sa-ti aduca un numar foarte bun de vizitatori .
Reddit – Alta comunitate bazata pe vot care poate sa-ti aduca un numar foarte bun de vizitatori catre blogul tau.
Del.icio.us – Cel mai popular bookmarking website. Daca adaugi link-uri catre fiecare post de pe blog pentru a-ti mari voturile, cititorii tai cu siguranta o sa-ti mareasca traficul.

Activitate pe net
 Daca aveti suficient timp la dispozitie, puteti participa la diverse activitati din aria dumneavoastra de specialitate a blog-ului:
- Forumuri
- Grupuri de email
- Chat-uri pe domenii de referinta
O simpla cautare pe net si veti gasi forumurile care va intereaseaza, astfel incat sa va construiti back link-uri de calitate.


Articole informative

Exista multe site-uri pe net care publica articole de informatii in toate domeniile, de obicei gratis. Folositi-va experienta si creati texte care ii pot interesa pe potentialii clienti si nu uitati sa includeti datele dumneavoastra de contact si URL-ul.
Cateva site-uri care publica articole:

http://www.goarticles.com
http://www.articlehub.com/
http://www.articlecity.com/

Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top