joi, 26 iunie 2014

Algoritmii motoarelor de cautare si site-ul nostru

O problemă pe care toti webmasteri  o detesta este actualizarea constantă a algoritmilor motoarelor de căutare. Motivul este datorat faptului aceste actualizări, de obicei, duc la schimbări uriașe în clasamentul site-urilor, ca urmare tot efortul facut de un webmaster pentru a îmbunătăți clasarea site-ul său se pierde în cel mai scurt timp. Deși astfel de modificări sunt anticipate, anumite măsuri pot ajuta la minimizarea pierderilor. Deși mulți sugerează ca cele mai bune practici de White Hat vă salvează de la consecințele  acestor actualizări, de fapt, nu prea este adevărat. În afară de  aceste practici propuse, există si alte sugestii utile care nu expun site-ul dvs. la schimbarea algoritmului pe care motoarele de căutare le pun în aplicare.

Înainte de a continua mai departe, trebuie adăugat aici actualizarea algoritmilor motoarelor de căutare nu este singurul motiv pentru fluctuațiile de trafic pe care le-am experimentat. De obicei, anumite fluctuații sunt comune. De exemplu, fluctuații sezoniere nu sunt rezultatul unor schimbări algoritm, ele sunt cauzate în principal de factori anuali, și acestea sunt greu de controlat, deoarece nu sunt la indemana noastra.

Rămâi concentrat pe cuvinte cheie direcționate

Pentru cresterea traficului, primul lucru care vine în minte este de a cauta noi cuvinte cheie suplimentare. Acest lucru ar putea fi util, dar nu este mereu așa.

Ați putea crede prin extinderea țintă cu alte cuvinte cheie, traficul pe site-ul dvs. ar putea merge în sus, dar, de fapt, ea are un efect opus. Noile cuvinte cheie pe care le adaugi pot reduce relevanța cuvintele cheie existente. Prin urmare, puteti avea surpiza unor pierderi de trafic. De aceea este recomandat fie pregătiți pentru retragera lor atunci când se vizează noi cuvinte cheie suplimentare.

Optimizarea pentru cuvinte cheie cu coada lunga (keyword long tail)

De multe ori, cuvintele cheie cu coada lunga(keyword long tail) sunt neglijate, deoarece acestea nu reușesc să aducă mai mult trafic, comparativ cu cele initiale. Cu toate acestea, aceste cuvinte cheie pot rezista mai bine la schimbările de algoritmi. Mai mult decât atât, fluctuațiile de trafic în cazul lor sunt mai mici din cauza nivelului scăzut de concurență. În cazul în care conținutul dvs. nu are cuvinte cheie coadă lungă, ar trebui să le includeti cat mai rapid.

În mod regulat postati conținut proaspăt

În cazul în care intervalul dintre postari este nejustificat de mare, rank-ul site-ul dvs. poate deveni mai mic, chiar dacă nu au existat modificări făcute de motoarele de căutare în algoritmi lor, și nu ati făcut nici modificari ale cuvintelor cheie. Deși este nevoie de timp ca noile postari sa creasca in rang, nu există nicio îndoială un conținut nou funcționează ca sânge proaspăt, care adauga cu siguranta trafic site-ului. Ar trebui să înțeleagă ceea ce contează cel mai mult este regularitatea de a posta conținut nou, fiind de preferat sa postezi în fiecare săptămână sau o săptămână alternativă decât a posta mult intr-un interval de timp scurt si apoi pauza.
Read More »

marți, 17 iunie 2014

Black Hat, Grey Hat and White Hat in SEO

Search Engine Optimizers, optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare, pe scurt SEO, poate imbraca mai multe "palarii" diferite. Culoarea "palariei" este data de filozofia SEO si metodele utilizate pentru optimizarea site-ului. Vom vorbi despre:
  • Black Hat SEO
  • Grey Hat SEO
  • White Hat SEO
Ca proprietar de site, publisher, afiliat ,etc, este important sa intelegem diferenta si riscurile dintre aceste "palarii" SEO . Sa le luam pe rand.

Black Hat SEO
Cunoscuta ca si regina spam-ului, Black Hat SEO se refera la crearea mai multor site-uri fara valoare, sau cu o valoare foarte mica, pentru pacalirea motoarelor de cautare in oferirea de rezultate fara relevanta.

Metodele Black Hat SEO se bazeaza pe tehnologie si automatisme, in scopul de a crea mii de site-uri de calitate proasta, pentru a obtine inbound link-uri de la alte web site-uri (link spam). Odata ce utilizatorii de net au ajuns pe site, proprietarul acestuia se va folosi de cloaking si va arata acestora o pagina de vanzari a unor produse, acesta fiind scopul final al acestei tehnici Black Hat SEO.

Cloaking-ul este o tehnica Black Hat SEO, unde pagina web contine o parte destinata utilizatorilor de net si alta motoarelor de cautare. Exista mai multe modele de cloaking, iar cel normal contine un text vizibil pentru utilizatori si un alt text creat cu fonturi de culoarea fundalulului, plin de cuvinte cheie spam. Il putem detecta usor folosind tastele "ctrl +A" si vom vedea astfel intregul text pe care in mod normal nu l-am fi vazut.

Black Hat SEO este utilizat pentru obtinerea de rezultate rapide, impingand site-ul imediat in primele pagini afisate de motoarele de cautare. Riscul este urias, deoarece odata depistat  ca web site-ul folosete aceste metode va fi de cele mai multe oribanat de catre motoarele de cautare.

Grey Hat SEO
O multime de metode de optimizare SEO a site-urilor se incadreaza in categoria Grey Hat SEO, acestea avand nunate de gri, asa cum reiese si din nume. Metodele de optimizare de tip Grey Hat SEO sunt evaluate folosind "ce riscam si ce recompensa primim" daca le folosim. Tehnicile de tip Grey Hat SEO pot pacali sau insela algoritmii motoarelor de cautare, dar nu sunt impotriva regulilor lor. Rezulta ca aceste metode sunt riscante si pot fi folosite numai dupa o evaluare minutioasa a beneficiilor obtinute.

White Hat SEO
Tehnicile care se incadreaza in White Hat SEO se refera in primul rand la crearea unui continut de calitate a site-ului si apoi la optimizarea SEO a lui. Continutul articolelor sunt create pentru oameni si nu pentru motoarele de cautare. Aceste tehnici folosesc mai mult abilitati de creare continut si de marketing pentru promovarea web site-ului si mai putin de automatisme.

Aceste metode nu vor duce la urcarea rapida in topul rezultatelor afisate de motoarele de cautare, intrucat algoritmii acestora au nevoie de timp sa inteleaga ca este un continut de calitate. Prin aceste metode se obtin inbound link-uri de la alte site-uri in mod natural, dar in timp mai lung. Continutul este rege si nu este cazul sa grabiti aparitia rezultatelor, deoarece in acest mod veti obtine link-uri de buna calitate. Utilizand metodele White Hat SEO, vizitatorii care poposesc pe web site-ul dvs pot fi mai usor convinsi sa dea click pe reclamele afisate sau sa achizitioneze diverse produse.

Ce palarie SEO ar trebui sa purtam?
Palaria SEO aleasa trebuie sa fie in concordanta cu obiectivele si scopurile pe care ni le fixam. Nu recomand nimanui sa foloseasca metode Black Hat SEO deoarece aceste tehnici sunt de scurta durata si aproape sigur veti fi banati de catre motoarele de cautare. Ar trebui sa ne straduim sa utilizam metode White Hat SEO si sa ne concetram asupra continutului. Cu toate acestea, pentru a realiza un avantaj fata de competitie, putem utiliza metode si tehnici din zona gri. Este foarte important insa sa cunoastem riscurile la care ne expunem si rezultatele la care vrem sa ajungem, pentru a determina ce metode Grey Hat SEO au sens sa le utilizam pentru optimizarea site-ului nostru.

Pentru site-urile valoroase, consider ca este necesar sa folosim doar strategii SEO sigure, care vor aduce rezultate intr-un timp mai lung dar cu beneficii mari. Voi ce tehnici SEO folositi?
Read More »

marți, 10 iunie 2014

Cum adaugam un widget Sitemap in blogurile gazduite de Blogger

Se stie ca blogurile gazduite pe platforma Blogger nu beneficiaza de diversitatea de plugin-uri si widget-uri Wordpress. In articolul Cum adaugam un sitemap de la Blogger in Google Webmaster Tool  am vorbit despre indexarea rapida a blogului de catre Google prin adaugarea sitemap-ului in Webmaster Tool. Un sitemap al site-ului este util deasemenea si pentru cititori, pentru a avea intr-o singura pagina articolele postate de tine pe blog si vedea dintr-o ochire ce-i intereseaza si ce sa citeasca.

Va prezint mai jos un widget sitemap pe trei coloane care se adauga foarte usor in blogurile Blogger, trebuie doar sa parcurgeti pasii urmatori:
1. Selectezi blogul unde doresti sa adaugi widget-ul sitemap;
2. Click pe "Pagini"  apoi pe "Pagina noua", o denumiti cum vreti(ex.Sitemap) si alegeti HTML ( nu Scrieti);
3. Adaugati codul urmator:


<script src="https://googledrive.com/host/0B-P4_Fs3S76ydURacVd6TlJyWW8" type='text/javascript'></script>
<script src="http://seobloguri.blogspot.ro/feeds/posts/default?max-results=9999&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script>
<style type="text/css">
.post-archive { width: 100%; padding: 20px 0; text-transform: capitalize; }
.post-archive h4 { border-bottom: 2px solid #EEEEEE; color: #333333; font-size: 20px; margin: 0 0 10px 2px; padding: 0 0 10px; }
.ct-columns-3 { -moz-column-count: 3; -moz-column-gap: 10px; -moz-column-rule: none; -webkit-column-count: 3; -webkit-column-gap: 10px; -webkit-column-rule: none; column-count: 3; column-gap: 10px; column-rule: none;}
.ct-columns-3 p { padding: 5px 0px; -moz-column-break-inside: avoid; -webkit-column-break-inside: avoid; -o-column-break-inside: avoid; -ms-column-break-inside: avoid; column-break-inside: avoid; display: inline-block; width: 100%; }
.ct-columns-3 p a { background: #fafafa; color: #333; display: block; border: 1px solid #FFFFFF; font-size: 14px; line-height: normal; outline: 1px solid #EEEEEE; padding: 10px 15px; -webkit-transition:all .25s ease-in-out; -moz-transition:all .25s ease-in-out; -o-transition:all .25s ease-in-out; transition:all .25s ease-in-out; }
.ct-columns-3 p a:hover { background: #555; color: #fff; }
@media screen and (max-width: 768px){ .ct-columns-3 { -moz-column-count: 1; -moz-column-gap: 0px; -moz-column-rule: none; -webkit-column-count: 1; -webkit-column-gap: 0px; -webkit-column-rule: none; column-count: 1; column-gap: 0px; column-rule: none; } }
</style>

 4.Dupa ce adaugati acest cod inlocuiti http://seobloguri.blogspot.ro (scris cu albastru in codul de mai sus) cu link-ul blogului dvs si apoi salvati.
5. In meniul din dreapta"Setarile paginii"--->"Optiuni" selectati ca nu permiteti comentariile cititorilor, apoi "Publicati" si gata.

Daca v-a fost de folos acest cod scrieti in comentarii si puteti sa-l distribuiti mai departe.
Read More »
Back to Top