vineri, 22 august 2014

Metode de monetizare a blog-ului scris in limba romana

Dupa ce reusesti sa construiesti audienta pentru
blogul tau, incepi sa te gandesti si cum anume sa-l monetizezi. Si incepi sa cauti pe net solutii miraculoase de cum sa faci bani din blog. Marea majoritate a “specialistilor” in domeniu te invita sa-ti pui reclame sau bannere publicitare de la Adsense sau alte alternative similare. 

Bun. Incepi sa pui reclame de la Google, asta dupa ce treci printr-o perioada de verificare si esti acceptat in sistemul lor de publicitate. Constati dupa un timp ca nimeni nu prea iti da click pe reclame. Si nu-i poti condamna, ce parca tu ai dat click pe reclamele altora?!
Daca inca doresti sa castigi bani din blog, apelezi si la marketingul afiliat. Profitshare si 2Parale sunt site-urile de la noi cu cei mai multi afiliati. Se poate castiga bani buni din asta (intre 3-10% din vanzari in functie de societate), daca insa esti o autoritate in domeniul in care promovezi produsele si vizitatorii blogului tau au incredere in ce spui. Si aici mai pot intervenei ” bucurii”. Adica oamenii citesc review-urile tale, insa nu cumpara produsul facand click pe link-ul tau de afiliat ci pur si simplu deschide site-ul care vinde acel produs si il cumpara de acolo.

Personal cred ca advertorialele iti pot aduce bani din blog, insa trebuie sa ai un numar decent de vizitatori unici si  notorietate, care se castiga in timp. Pretul advertorialelor nu este mare, cam 50 de lei pe articol, asta daca nu accepti si sume penibile de 10 lei, cum am vazut pe Blogmoney. Cand ajungi sa fii contactat personal de advertiser si sa ai propuneri de advertoriale din partea lor este primul semn ca poti castiga bani din blog.

Blogurile scrise in limba engleza si cu audienta internationala, cred ca au sanse mai bune de monetizare, fata de cele scrise in romana. Nici cu advertorialele sa nu te gandesti ca faci avere, mai ales daca ai blog nou cu Page rank 0, deoarece mai toti advertiserii iti cer sa ai minim Page rank 2 si tu nu poti sa ai asta, pentru ca Google nu a mai actualizat Page rank-ul demult.


Tu ce metode de monetizare folosesti?
P.S. Pentru ca tot mai e un pic si incepe scoala, va recomand un blog Materiale didactice adresat elevilor, profesorilor si parintilor, cu un continut plin de materiale educative scolare, proiecte didactice, etc pentru invatamantul primar.
Read More »
Back to Top