luni, 23 martie 2015

STOP Copy - Paste pe blogul tau

Cea mai simpla forma de a opri copiatul articolelor sau imaginilor postate de tine pe blog si ma refer aici la cele gazduite de platforma Blogger, este de a dezactiva functia "click dreapta" pe blog. Codurile JavaScripts oferite de multe site-uri de pe net, prin care iti protejezi continutul articolelor scrise de tine iti poate aduce pe langa beneficii si multe alte "surprize" neplacute. Scrise de diversi autori (majoritatea indieni, pakistanezi, etc), ei pot insera ce vor in aceste coduri. Dar JavaScripts poate avea si efecte nedorite pe bloguri, intrucat majoritatea codurilor prevazute pentru a dezactiva functia "click dreapta" dau un mesaj de alerta ori de cate ori cineva face click dreapta pe blog si este iritant.

Beneficiul pe care il ai cand este dezactivata functia "click dreapta", este ca poti opri vizitatorii care vor sa copieze continutul articolelor sau imaginilor postate de tine fara consimtamant. Acum sa nu te gandesti ca nu vor exista si vizitatori isteti, care stiu sa ocoleasca orice cod si astfel sa poata copia de pe blogul tau fara sa te intrebe. Sa speram ca nu ai astfel de vizitatori sau ca  numarul lor este mic.
do not copy

Deci care este trucul real?
 Peste tot vei vedea trucuri pentru a dezactiva "click dreapta" folosind JavaScripts, dar in cazul in care utilizatorul dezactiveaza JavaScripts din browser, pot folosi cu usurinta si fara nicio dificultate "click dreapta" pe blogul tau. Deci JavaScripts nu este modul ideal pentru a dezactiva aceasta functie.

 Iti prezint un nou mod de a dezactiva "click dreapta" pe blogul tau fara implementare JavaScripts, care iti poate incetini si viteza de incarcare a site-ului. Ce trebuie facut?  Pur si simplu folosim un atribut micut in tag-ul body al documentului. Urmeaza pasii pe care ti-i descriu mai jos, pentru a face acest lucru pe blogul gazduit de platforma Blogger.

1. te loghezi in contul tau Blogger;
2. selectezi Sablon apoi Editati HTML
3 cum am explicat si in articolul privind cautarea unui tag sau cod in sablonul Blogger cautati <body in casuta de cautare si veti gasi ceva asemanator ca mai jos.

</head>
  <body expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'>
  <b:section class='navbar' id='navbar' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
 Tag-ul <body> il gasiti pozitionat sub tag-ul </head>.

4. acum dupa ce l-ati gasit, copiati acest mic fragment de cod:
oncontextmenu="return false;"
5. dupa ce l-ati copiat va duceti inapoi in Sablon apoi Editati HTML si lipiti-l dupa < body, avand grija sa lasati un spatiu intre ele, codul aratand acum asemanator:
</head>
  <body oncontextmenu="return false;"expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'>
  <b:section class='navbar' id='navbar' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
Odata adaugat acest mic atribut tag-ului <body> Salvati Sablonul si incercati sa dati click dreapta pe blog. Veti vedea ca aceasta functie este dezactivata acum! Intrebati-ma in comentarii daca aveti vreo nelamurire in implementarea acestui mic fragment de cod.

Atentie! Trebuie sa acceptati adevarul amar, ca nu exista nicio tehnica sigura care sa tina vizitatorii departe de a copia continutul sau imaginile postate de tine pe blog sau site. Ei pot folosi multe moduri de a copia ce doresc, insa daca ai vizitatori care nu au cunostinte avansate de spart coduri, atunci garantat continutul blogului tau va fi mai putin copiat decat al altora. In concluzie folosind acest truc este mai bine decat sa nu il folosesti!
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top