joi, 11 iunie 2015

Cum cream un Cuprins al blogului - TOC (Table of Contents)

Sa ne inchipuim blogul nostru ca fiind o carte cu multe povesti. Pentru a stii ce povesti sunt scrise este nevoie sa avem un cuprins al cartii. Asa si in blog, o pagina in care sa se regaseasca cuprinsul blogului va ajuta vizitatorii sa se orienteze in site-ul nostru. Cu cat avem mai multe etichete si articole cu atat mai greu este pentru un vizitator sa gaseasca ce il intereseaza. In plus cuprinsul blogului se comporta ca un sitemap si va ajuta la indexarea mai rapida a postarilor. Din aceste motive, va propun astazi un tutorial care va ajuta sa adaugati o pagina statica in blog care va contine cuprinsul tuturor articolelor scrise de voi.
table of contents blogger
 Creand un cuprins al blogului prin adaugarea unui cod, articolele vor fi grupate pe categorii. Ce face acest script? Pur si simplu extrage link-urile postarilor ce apar in blog si le aranjeaza precum cuprinsul unei carti.
Cum inseram fragmentul de cod?
1. Ne logam in contul nostru Blogger;
2. Navigam in Pagini si apoi click pe Pagina noua. Denumim pagina statica nou creata Cuprins (sau oricum doriti);
3. Click pe editorul  HTML al paginii. In campul textului adugam urmatorul script:

 <script src="//sites.google.com/site/blogger9dotnet/color-css/blogger9.js"></script>
<script src="/feeds/posts/summary?alt=json-in-script&amp;max-results=1000&amp;callback=loadtoc" type="text/javascript"></script>


cuprins blogger

4. Click apoi pe Publicati si asta e tot! Nu uitati sa adaugati in Blogger gadgetul Pagini si sa selectati de acolo ce pagini vreti sa apara in blog!!! Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

2 comentarii:

Back to Top