miercuri, 3 iunie 2015

SEO PowerSuite, radiografia unui soft SEO complet - Review

Ce este SEO? SEO reprezinta abrevierea  de la Search Engine Optimization, pe romaneste spus optimizarea pentru motoarele de cautare. Aceasta stiinta si arta totodata, are ca scop principal marirea traficului calitativ al web site-urilor. In acelasi timp au aparut si specialistii in SEO, care deruleaza o serie de proceduri de promovare in sensul pozitionarii mai bune a unui web site in rezultatele afisate de motoarele de cautare, pentru anumite cuvinte cheie relevante pentru afacerea respectiva.

Manual, daca totul este facut cum trebuie din punct de vedere SEO, efortul depus pentru promovarea site-ului iti consuma mult timp. Lupta pentru primele pozitii in Google este uriasa, intrucat pozitionarea buna aduce si mult trafic pentru web site-uri, implicit vanzari mai bune sau mai multi bani din publicitate.

http://www.link-assistant.com/Exista oare un program care iti poate automatiza o parte din operatiile SEO si totodata sa fie usor de folosit? Ei bine, sa stiti ca exista un astfel de program. Softul complet care te ajuta sa te pozitionezi mai bine in lista afisata de motoarele de cautare, este SEO PowerSuite. Am folosit personal acest soft si pur si simplu am ramas uimit. SEO PowerSuite Enterprise version, furnizat de catre cei de la Link-assistant.com, este gandit ca o solutie completa SEO, usor de utilizat, putand fi folosita de oricine, fie ca este un blogger sau o firma care ofera servicii SEO. SEO PowerSuite Enterprise version, este un pachet de unelte ce este mereu la zi cu toate cerintele SEO, se updateaza des si lucreaza la fel de usor pe orice sistem de operare, Windows, MAC OS X sau Linux.

 SEO PowerSuite Enterprise version este compus din 4 unelte incredibile si anume:
 -Rank Tracker
-Website Auditor
-SEO SpyGlass
-LinkAssistant

Ce ne ofera aceste unelte? Am sa va impartasesc din experienta mea de lucru cu SEO PowerSuite Enterprise version.  Haideti sa vedem cum putem sa le folosim pe  fiecare dintre ele. Sa le luam pe rand.

Dupa cum ii spune si numele, acest soft analizeaza si urmareste pozitia in orice moment, a site-ului tau (sau al clientului) afisata de motoarele de cautare din intreaga lume, in functie de cuvintele cheie relevante. Mi-a placut foarte mult ca poti selecta atat motoarele de cautare  dar mai ales tara pentru care vrei sa iti fie afisate rezultatele de pozitionare. Nu este nevoie sa cauti manual pozitia ta in rezultatele afisate de motoarele de cautare, Rank Tracker face asta in mod automat, tu alegand doar setarile dorite.
Ce trebuie sa faci?
1. Alegeti Create a new project. Introduceti apoi site-ul dvs, ca in imaginea de mai jos:
rank tracker

2. Introduceti cuvintele dorite, facand click pe Add your keywords, apoi Next si asteptati pana cand Rank Tracker verifica. Alegeti motorul de cautare vizat si tara. De retinut ca trebuie sa puneti cuvintele alese fiecare pe cate un rand.
rank tracker

Rank Tracker va genera pozitia, vizibilitatea si evolutia pozitionarii in cautare, functie de cuvintele alese.

O alta functie care mi-a placut foarte mult este Keyword difficulty. Alegi un cuvant cheie relevant, dai click pe Keyword difficulty  si apoi Update. Iti va apare concurentii pe cuvintele cheie alese si de asemenea cateva date foarte utile.
rank tracker

Ce alte avantaje mai are Rank Tracker?
  •  Iti sugereaza cuvinte relevante pentru site-ul tau;
  • Compari rezultatele obinute cu un alt proiect;
  • Genereaza diverse rapoarte in PDF in functie de setarile alese de tine;
    rank tracker
  • Monitorizeaza pozitia afisata de motoarele de cautare a competitorilor tai, in functie de cuvintele relevante;
  • Detecteaza daca s-a modificat in timp pozitionarea in motoarele de cautare a site-ului tau,  in functie de cuvintele alese;
  • Inregistreaza istoricul cautarilor.
  • Integreaza Google Analitics si Goole Awords; 
In concluzie, Rank Tracker este un instrument foarte eficient pentru a analiza pozitia site-ului tau in lista afisata de motoarele de cautare, functie de cuvintele cheie alese. Este usor de utilizat, are o interfata prietenoasa, iar datele afisate sunt corecte. Rank Tracker genereaza un grafic la fiecare verificare, fiind foarte util pentru verificarea evolutiei in timp a site-ului tau, putand vedea astfel cum urca sau coboara in rezultatele afisate de motoarele de cautare.  Are multe functii suplimentare integrate, iar rapoartele sunt de mare ajutor pentru analiza site-ului.

Optimizarea SEO on-page a unui web site este foarte importanta si toate operatiile necesare a fi efectuate pot fi influentate de catre specialistii SEO. Se refera in general la scrierea corecta a titlului si a descrierii site-ului, la viteza de incarcare, continutul duplicat, erori de cod HTML/CSS, optimizarea imaginilor si a adreselor URL, etc.

Website Auditor se comporta exact ca un medic de familie pentru site-ul tau. Iti face o analiza completa a starii de "sanatate" a site-ului si iti da atat diagnosticul cat si "tratamentul", metodele de remediere a problemelor detectate. Cu cat un site este mai bine optimizat on-page cu atat va fi mai bine pozitionat in motoarele de cautare. Website Auditor te ajuta sa optimizezi atat web site-ul cat si paginile si postarile individuale ale lui.

Analiza site-ului cu Website Auditor este foarte simpla si usor de aplicat. Click pe New apoi introduci adresa web site-ului pe care vrei sa-l analizezi (al tau sau al competitorilor) si Next. 

website auditor
Website Auditor va efectua o analiza profunda a site-ului si iti va afisa un raport foarte detaliat cu erorile gasite. Analiza blogului meu arata asa:
website auditor
 Factor status este Correct, ceea ce imi spune ca nu am erori 4xx. Am dat click pe Update Factors pentru a updata toti factorii care apareau intial Not checked yet,  iar analiza a fost completa. Rezultatul fiind cel afisat mai jos:
website auditor

Cu ajutorul acestui minunat soft vei putea elimina erorile descoperite, cum ar fi link-urile distruse, continutul duplicat, erori de server 404, erori de cod HTML/CSS, descrieri sau titluri meta lipsa, lungi sau scurte, pagini neindexate, pagini cu un numar excesiv de linkuri, etc. Partea tare a acestui soft este ca iti si spune pe intelesul tutror, cum sa remediezi problemele detectate, fara sa fii un specialist in domeniu.

Cu un simplu click pe Reports, se genereaza un raport de audit detaliat, pe care uil poti salva usor ca un document PDF, apasand pe Quick Save. De asemenea poti efectua o anailiza detaliata a oricarei pagini din site, primind apoi raport general cu informatii foarte folositoare precum erorile descoperite si recomandarile de remediere.

Ce alte avantaje mai ofera Website Auditor?
  • privire de ansamblu al domeniului;
  • spatiul de lucru personalizat
  • rapoarte de audit complete
  • recomandari de optimizare on-page a site-ului sau paginilor analizate
  • popularitatea paginilor in social media
  • structura linkurilor interne si externe, etc.
In concluzie Website Auditor este o unealta formidabila pentru analizarea on-page a site-ului tau sau al competitorilor, oferind multe informatii si recomandari de optimizare.

Structura linkurilor spune multe despre un site. Cu cat mai multe website-uri de calitate are link-uri catre site-ul tau cu atat beneficiul SEO este mai mare, generand cresterea in ochii motoarelor de cautare, rezultand trafic mai mare, vizibilitate si autoritate pentru site. Cu Seo SpyGlass poti monitoriza site-urile concurente, competitorii tai, in sensul de a afla ce au facut astfel incat s-au pozitionat mai bine decat tine in rezultatele afisate de motoarele de cautare. Poti spiona  link building-ul competitorilor si sa iti construiesti astfel propria strategie SEO functionala, inspirandu-te din strategia competitiei. Toata strategia ta SEO trebuie facuta cu multa atentie, intrucat Google monitorizeaza cu atentie calitatea backlink-urilor, penalizandu-i drastic pe aceia cu link-uri nenaturale, de calitate indoielnica.

Sa vedem cum functioneaza SEO SpyGlass.
1. Deschidem aplicatia si dam click pe New apoi introducem site-ul pe care dorim sa-l analizam(al nostru sau al competitorilor) si apoi Next.  Eu am introdus spre analiza blogul meu.
seo spyglass
2. Asteptati pana culege date apoi click pe Rebuild Project. Mi s-a cerut sa introduc de 5 ori un cod captcha ce mi s-a parut un pic deranjant. De pe site poti achizitiona de pe site pachete anti captcha incepand cu 6.95$ pentru 1000 CAPTCHAs.
seo spyglass
3. Dupa un anumit timp de asteptare SEO SpyGlass iti va genera un raport detaliat cu urmatoarele date despre backlink-uri:
seo spyglass
Poti vizualiza:
  • Detalii despre backlink-uri
  • Riscul link-urilor cu potential de penalizare
  • Backlink-uri din bloguri si forumuri
  • Backlink-uri din directoare web
  • Backlink-uri din alte site-uri
In acest fel poti vizualiza link building-ul competitorilor tai si sa analizezi, de exemplu, backlink-urile acestora din bloguri si forumuri, putand sa apreciezi daca esti capabil sa iti construiesti si tu aceste backlink-uri.
O caracteristica foarte buna este Link penalty risks. Niciodata nu vei stii sigur daca unele link-urile iti pot crea probleme decat daca tu esti chiar Google. Cu ajutorul acestui instrument poti economisi timp pretios pentru identificarea link-urilor periculoase pentru site-ul tau.

In concluzie SEO SpyGlasses este un instrument foarte bun pentru a afla calitatea backlink-urilor site-ului tau si totodata pentru a arunca si un ochi asupra concurentei. Nu de altceva, dar e bine sa stim si strategia lor!

Este un instrument foarte bun pentru a descoperi noi surse de link-uri. Link Assistant iti ofera multe posibilitati pentru a gasi parteneri pentru ati construi backlink-uri de calitate.
Sa vedem cum incepem sa utilizam softul:
1. Deschidem Link assistant si apoi click pe New si adaugam site-ul nostru. Specificam Anchor text si descrierea site-ului, apoi editam datele noastre de contact, numele si adresa de e-mail.
link asssitant 

2. Click pe Looks for partners, alegem de exemplu Find sites by keyword search, Next.Link assistant
3. Introducem apoi cuvinte relevante pentru site-ul nostru pentru a descoperi astfel potentialii parteneri pentru link building.
link assistant
Link Assistant va genera o lista cu adresa de site-uri cu Page Rank >3, cu care putem sa ne construim link-uri de calitate. O simpla privire pe lista generata si ne putem elimina rapid site-urile irelevante pentru noi. Selectam apoi oricare dintre adresele URL ramase si apoi click pe Next. Click pe Email si ne alegem un sablon cu mesaj pentru webmasterul ales pentru parteneriat. In exemplul de mai jos am ales Backlink (Reciprocal Link) Request. Il editam si il trimitem catre acesta.
link assistant
O functie importanta al acestui puternic instrument este de a genera propriul tau director de link-uri cu sablon si design personalizat.

Alte caracteristici pentru Link Assistant:
  • Gaseste cele mai bune oportunitati pentru ati construi structura de link-uri catre site-ul tau, functie de Anchor text ales;
  • Ofera multe detalii despre parteneri. Verifica link-urile partenerilor oferindu-ne informatii de calitate.
In concluzie, SEO PowerSuite este un soft complet si performant pentru optimizarea SEO a web site-urilor, fiind compus din 4 programe extrem de utile Rank Tracker, Website Auditor, SEO SpyGlass si LinkAssistant. Iti este de ajutor pentru analizarea si masurarea performantei site-ului tau sau al concurentei, a backlink-urilor, detectarea erorilor din site furnizand rapid metode de remediere a acestora. Ofera oportunitatea gasirii unor noi parteneri viabili pentru construirea de link-uri reciproce, generand rapoarte de audit relevante si utile.
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

3 comentarii:

  1. Foarte util si explicit. Multumesc. Sper sa-mi ajute la site-ul meu.
    www.fangaro.ro

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Ma bucur ca ti-a fost de folos review-ul. Acest soft este foarte util pentru webmasteri.

      Ștergere
  2. Salut,

    Cu astfel de soft, risti sa fii penalizat de Google

    RăspundețiȘtergere

Back to Top