joi, 9 iulie 2015

Stick boot-abil cu RUFUS

Cum instalam Windows 7, 8, etc de pe un stick? Mai nou exista laptop-uri care nu sunt dotate cu unitati optice DVD ROM. Intrebarea logica pe care ti-o pui este cum instalezi windows-ul pe aceste laptop-uri. Foarte simplu. De pe memory stick, dar pentru asta trebuie sa facem stick-ul boot-abil. Cea mai simpla aplicatie care face stick-urile boot-abile este RUFUS. Veti vedea ca experienta aceasta va fi una placuta. Nu este nicio nebunie, nu trebuie sa ai cine stie ce cunostinte de programare. Trebuie sa ai imaginea windows-ului descarcata in pc si bineinteles aplicatia RUFUS pe care o gasesti aici. Apoi urmeaza pasii pe care ii voi descrie mai jos.

1. Deschide aplicatia RUFUS cu drepturi de administrator. La Dispozitiv alegi stick-ul. Lasi default bifate ultimele 3 casute si apesi pe iconita mica de CD ROM pentru a selecta imaginea ISO de instalat si apoi click pe Incepe. Confirmi cu ok la urmatorul mesaj pentru a se formata stick-ul. Asteapta ceva timp sa isi faca treaba programul. Te va anunta cand a terminat.
Screenshot:
stick bootabil

2. Nu iti ramane decat sa instalezi windows-ul de pe stick-ul creat.Nu uita sa setezi BIOS-ul sa boot-eze de pe stick. In acest fel vei parcurge toata tevatura de instalare la fel ca si cand ai instala windows-ul de pe DVD.

Probleme? Scrie-le in comentarii si le rezolvam. Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top