joi, 13 august 2015

Lasati copii sa invete programare! Cateva unelte online care ajuta copii sa invete codarea

Niciodată nu e prea devreme pentru a invata copii programare. La urma urmei, ei sunt deja în creștere si înconjurati de tehnologie. Se simt naturali cand vine vorba de tablete, smartphone-uri și computere. Va prezint mai jos cateva site-uri  pe care le puteți utiliza pentru a determina copilul sa fie interesat de codificare.

Learn code

1.Hackety Hack! va invata elementele de bază ale programării. Nu este nevoie de experiență anterioara in programare! Cu Hackety Hack, veți afla limbajul de programare Ruby. Ruby este utilizat pentru toate tipurile de programe, inclusiv aplicatii desktop si site-uri web.

2. Hopscotch - Fati propriul joc! Invata sa codezi de mic. Extrem de simplu de folosit. Fara sintaxa complicata. Hopscotch (sotron pe romaneste) este usor de folosit, dar nu lasa asta sa te pacaleasca. Este un limbaj puternic. Exploreaza fundamentele de informatică, cum ar fi abstractizarea, variabile, condiționale, bucle și nu numai atat. In timp vei face lucruri pe care chiar vrei să joci.

3. Lissa Explains it all - HTML Help and Tutorial for kids - Lissa Explains it all ( Lissa Explică totul) este o abordare plina de culoare și de distracție pentru învățare HTML pentru copii și tineri . Cu acest tutorial, copii și începătorii pot să învețe pas cu pas modul de a face propriile lor pagini Web și să le publice pe WWW. Pentru cei mai avansati .htaccess, instalarea de scripturi etc.

După ce ti-ai terminat  propriul website, iti trebuie si instrumente pentru a-l face mai interactiv pentru vizitatori. Puteți găsi cele mai recente gadget-uri aici pentru site-ul Web, inclusiv forumuri, cartea de oaspeti, sondaje, formulare de e-mail, tabele cu etichete blog-uri, contoare de vizitatori online și chiar un editor HTML online la îndemână, pentru a converti ideile dvs. în codul HTML.

4. Scratch - este proiectat in special pentru varste intre 8 si 16 ani, el este folosit si de oameni de toate varstele, inclusiv copii mai mici impreuna cu parintii lor. Website-ul este in limba romana. Scratch este un limbaj de programare si o comunitate online unde copiii pot sa programeze si sa partajeze cu oameni din intreaga lume, mijloace media interactive precum povesti, jocuri si animatii. In timp ce copiii creeaza cu Scratch, ei invata sa gandeasca creativ, sa colaboreze in echipa si sa demonstreze sistematic. Scratch este proiectat si intretinut de Lifelong Kindergarten Group de la MIT Media Lab.

5. Kidsruby - Te distrezi si iti creezi propriile jocuri cu Ruby. 

Daca stiti si alte site-uri utile pentru copii, care sa-i ajute sa invete diferite limbaje de programare nu ezitati sa le mentionati.  Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top