miercuri, 28 octombrie 2015

Defilare text cu oprirea acestuia la atingerea cu mouse-ul

Defilarea unui text intr-un anumit spatiu din blogul tau iti poate aduce multe beneficii, precum trafic marit, publicitate sau pur si simplu scrii diverse informatii pentru cititorii tai. Textul poate sa defileze in diverse zone din blog, cum ar fi in sidebar, in cadrul unui articol sau chiar in header, astfel vei aduce mai aproape  informatia dorita pentru vizitatorii tai.
defilare text
Codul este foarte simplu si il puteti insera, asa cum am spus mai sus, unde doriti in blog, Doar va logati in contul vostru Blogger-->Aspect---->Adaugati un obiect gadget--->HTML/JavaScript si lipiti scriptul de mai jos:

<marquee behavior="alternate" direction="left" bgcolor="#CCCCCC" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()" scrollamount="2" scrolldelay="50"> Textul dorit</marquee>

Veti vedea ca atunci cand puneti cursorul mouse-ului pe text, acesta se va opri din defilare, astfel mesajul va putea fi citit cu usurinta.
Vezi demo: Textul dorit

Interpretarea codului:
-scrollamount si scrolldelay impreuna seteaza viteza scrollingului (defilarii textului);
 - #CCCCCC este culorea fondului pe care o putem chimba cum ne dorim; Gasiti aici un generator de culori hexadecimale care va ajuta sa alegeti culoarea fondului. Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top