luni, 23 noiembrie 2015

De ce sa folosim Google AdSense

Google Adsense
Fără îndoială, ai auzit despre Google AdSense și te gândești ce sa faci, daca sa te inscrii sau nu la acest program de publicitate. Merită oare cu adevarat plasarea unui banner AdSense pe site-ul tau?.?

Răspunsul este un da categoric. Ai putea avea multe alte bannere pe site de la diverse retele publicitare, sau poti plasa anunturi de la diverse programe de afiliere și probabil, ai face bani, având în vedere, desigur, că site-ul tau se bucură de o cantitate "sanatoasa" de vizitatori. Cu toate acestea, cu marketingul afiliat, trebuie sa aștepti ca vizitatorii sa efectueze o achizitie înainte de a fi remunerat tu pentru asta.


Dar, eu cred ca e departe de ceea ce vei obține prin utilizarea Google AdSense. Există oameni care castiga foarte multi bani, peste 100.000 de dolari pe an, cu ajutorul AdSense. De ce este de preferat aceasta retea de publicitate? În primul rând, anunțurile sunt contextuale si poti alege sa fie text, fie imagine sau combinate. Cele doar text sunt, de departe, mai puțin deranjante pentru cei mai multi dintre vizitatorii tai, fata de alte flash bannere ostentative care sunt proiectate pentru a "prinde" ochiul vizitatorului.


Să "asvârli" anunturile AdSense pe site nu inseamna ca si automat vei face bani. Cumva trebuie sa le optimizezi. Ce inseamna asta? Sa gasesti cea mai buna formula de alegere a modelului de anunt si sa le plasezi astfel incat vizitatorii sa fie tentati sa dea click pe ele. In acelasi timp cu plasarea mai bună a anuntului astfel incat să fie observat, trebuie sa nu deranjeze privitorul la fel de mult ca și anunțurile tradiționale. Gândeste-te la site-urile pe care le-ai vizitat si te-au enervat deoarece  foloseau pop-up-uri, bannere plutitoare si multe alte scheme de plasare a anunturilor. Sa fii sigur ca utilizatorii acestor web site-uri țipa de furie de fiecare dată când le viziteaza. In concluzie, cu Google AdSense corect plasat pe site, vei avea vizitatori enervati mai puțin și posibilitatea de a face în continuare o sumă de bani.


În al doilea rând, anunțurile sunt generate pe baza conținutului site-ului tau în mod automat. Când utilizezi anunturi ale programelor de afiliere, trebuie să specifici caror categorii apartin site-urile tale.Cu toate acestea, în cazul în care orice pagină a site-ului tau se încadrează în afara acestor categorii, bannerele nu mai sunt orientate. Și asta înseamnă că afișarea anunțurilor de pe site-ul tau se adreseaza oamenilor care nu au niciun interes în ele și care pot duce astfel la ineficiențe, adica sa nu faci bani din utilizarea lor.


Cu Google AdSense, acest lucru nu se intampla aproape niciodată: reclamele prezente pe site-ul tau vor fi întotdeauna în sincronizare cu orice sunt interesati vizitatorii tai și care se adaugă la valoarea site-ului și a veniturilor pe care o produce.


Mai mult, aspectul acestor bannere și mărimea lor este personalizabila, ceea ce înseamnă că se vor integra mai bine cu restul conținutului site-ului tau, aducand o creștere a calității vizuale globală a site-ului, spre deosebire de o abordare traditionala.


Pentru multe persoane, există, de asemenea o mare problemă cu găsirea de firme, oameni sau agentii ce vor sa plaseze publicitate pe site-urile lor. Cu AdSense este în mod clar cea mai fiabila soluție disponibilă la această problemă.


Este gratuit sa te alaturi programului AdSense și contul se creeaza foarte repede. Baza de date potentiala a site-uri cu cont AdWords este uriasa. Acest lucru inseamna ca mai multe persoane concurează pentru CPC sau cost pe clic pentru diversi termeni de căutare, iar pretul va crește în mod inevitabil.


De asemenea, plasarea codurilor  AdSense pe site-ul tau este simpla și poti completa întregul proces în mai puțin de o oră. Este nevoie de mult mai puțin timp decat pentru orice formă de publicitate prin afiliere, fiind încă un motiv pentru a alege abordarea cu AdSense.


Tot ce trebuie să faci este să adaugi un banner AdSense pe site tau prin copy & paste a catorva linii de cod și gata ai terminat, alegand unde plasezi bannerele, cât de mari sa fie si care sa fie modul în care acestea se integreaza cu restul site-ului tau.


Orice webmaster se intreaba care este linia dintre nivelul gradului de utilizare al site-ului si cantitatea de publicitate pe care sa o afiseze. Unii oameni au nevoie de bani pentru sine, în timp ce altii păstreaza AdSense doar să plătească pentru găzduirea site-ului lor.


AdSense este un program de publicitate foarte mare, care functioneaza pentru toti cei care respecta politica si terminii Adsense. De asemenea este util pentru oamenii care folosesc AdWords, pentru webmasteri si cel mai important pentru vizitatorii site-urilor acestora.
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top