marți, 31 martie 2015

Cum pastram mereu o postare inaintea celorlalte articole in blogul Blogger

Platforma Blogger detinuta de Google, permite utilizatorilor sa creeze continut si sa-l publice pe net. Utilizatorii folosesc in general blogurile Blogger in scopuri personale, educationale, informare sau financiare. Optiunile prietenoase ale platformei Blogger permit creearea de postari fara a avea cunostinte prealabile de programare.
postare in blogger
In mod implicit Blogger publica fiecare postare deasupra celei anterioare, ajutand astfel la mentinerea unui ritm dinamic. Cu toate acestea puteti sa va pastrati in topul postarilor un anumit articol, prin modificarea setarilor de publicare principale.

Sa vedem cum modificam aceste setari de publicare:
1. Va logati in contul dvs Blogger:
2. In tabloul de bord va duceti pe Postari si alegeti articolul care doriti sa fie mereu in fata celorlalte postari, indiferent de data la care vor fi publicate acestea;
3. Dati click pe optiunea Editati situata sub articol. In dreapta paginii veti observa optiunea Setari pentru postari. Dati click pe Programati si apoi pe Setati ora si data. Alegeti o data fictiva, de exemplu anul 2050.
setari postari blogger

4. Apasati Terminat si gata.
Publicati apoi postarea cu setarile de mai sus efectuate in mod corect, iar articolul va apare mereu inaintea oricaror postari pe care le veti publica pe blog. Asta bineinteles pana cand doriti dvs. Puteti oricand schimba setarile postarii si sa reveniti la setarile initiale,  urmand pasii descrisi mai sus.
Read More »

luni, 30 martie 2015

Cum copiem un text de pe orice imagine postata pe net?

Vi s-a intamplat sa selectati un text de pe net si ati realizat ca nu il puteti copia deoarece este o imagine? Acum acest lucru este posibil. Exista o extensie Chrome care va ajuta foarte mult, deoarece este conceput pentru a recunoaste un text, a-l selecta si edita ca si cand ar fi un document.
 
Project Naptha

Project Naptha detecteaza toate tipurile de text care apar in iamgini, cu scopul de a va permite sa-l evidentiati, selectati, copiati si chiar sa-l traduceti ca si cand ar fi o fraza adevarata dintr-o pagina web.
Nu conteaza ce fel de imagine vizualizati in browser-ul Chrome. Project Naptha va recunoaste textul in cele mai comune imagini, afise, benzi desenate, grafica sau documente scanate deschise cu Chrome.

Nu trebuie decat sa mutati cursorul mouse-ului pe fraza pe care doriti sa o editati si aceasta extensie o va face ca si cand ar fi un text obisnuit.
In exemplul de mai jos am selectat textul "Nu treceti Politia" de pe o imagine obisnuita postata pe net. Screenshot:
descarca project naptha

Download Project Naptha
Read More »

joi, 26 martie 2015

Cum adaugam butoane de Download si Demo in Blogger

In acest articol va voi invata cum sa adaugati butoane elegante pentru Download si Demo in blog-ul Blogger. Aceste butoane CSS le puteti folosi in sectiunea din articol unde indicati link-uri pentru download sau demo.
button pe blogger
Gasiti mai jos cum vor arata aceste butoane pentru Download si Demo in blog. Miscati cursorul mouse-ului pe aceste butoane pentru a sesiza efectul lor de stralucire.

Live Demo

Download


Pentru adaugarea acestor butoane in blog-ul Blogger urmati pasii urmatori:
1. Va logati in contul dvs Blogger;
2. Inainte de toate faceti o copie de rezerva a blogului;
3. Navigati in Sablon apoi in Editati HTML. Cautati urmatorul fragment de cod:
 ]]></b:skin> asa cum am invatat in articolul Cum gasim un tag sau un cod in sablonul Blogger.
4. Dupa ce il gasiti adaugati deasupra lui urmatorul cod CSS:
  
.button {
-moz-border-radius:5px 5px 5px 5px;
-webkit-border-radius:5px 5px 5px 5px;
border-radius:5px 5px 5px 5px;
-moz-box-shadow:0 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.25);
-webkit-box-shadow:0 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.25);
box-shadow:0 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.25);
background:url("http://www.zurb.com/images/overlay-button.png") repeat-x scroll 0 0 #222222;
border-bottom:1px solid rgba(0, 0, 0, 0.25);
color:#FFFFFF !important;
cursor:pointer;
font-weight:bold;
line-height:1;
overflow:visible;
font-size:17px;
padding:8px 19px 9px;
position:relative;
text-decoration:none;
text-shadow:0 -1px 1px rgba(0, 0, 0, 0.25);
width:auto;
}
.demobutton {
background-color:#999999;
text-align:center;
width:150px;
}
.demobutton:hover {
background-color:#00A0EE;
}
.downloadbutton {
background-color:#91BD09;
text-align:center;
width:150px;
}
.downloadbutton:hover {
background-color:#00AC00;
}
.button:hover {
-moz-box-shadow:0 1px 11px rgba(0, 0, 0, 0.45);
-webkit-box-shadow:0 1px 11px rgba(0, 0, 0, 0.45);
box-shadow:0 1px 11px rgba(0, 0, 0, 0.45);
}


5. Salvati sablonul.

Acum nu ne mai ramane decat sa adaugam butoanele pentru Download si Demo in articolele unde dorim sa le inseram. Pentru a le adauga, dati click in editorul HTML al postarii si in locul unde doriti sa le adaugati lipiti urmatoarele coduri:

Pentru butoul Demo   

<a class="demobutton button" href="pune link-ul tau aici" rel="nofollow" style="float: left;" target="_blank"><span style="display: inline-block;">Live Demo</span></a>     

Pentru butonul Download

<a class="button downloadbutton" href="pune link-ul tau de download aici" rel="nofollow" style="float: left;" target="_blank"><span style="display: inline-block;">Download</span></a>

Inlocuiti pune link-ul tau aici si pune link-ul tau de download aici din cele doua coduri, cu link-urile tale.              
Read More »

miercuri, 25 martie 2015

Cum postam un articol pe Blogger via e-mail

O setare importanta a blogurilor gazduite de platforma Blogger, este publicare postarilor de oriunde v-ati afla, prin e-mail. Dupa cum bine stiti, multi bloggeri isi petrec timpul in fata pc-ului, pentru a se documenta, redacta si publica articolele pe blog. Exista insa si momente cand sunteti departe de casa, de computer sau la locul de munca si te simti neputincios pe blog intr-o astfel de situatie. In realitate insa nu esti!
postare prin email pe blogger
Puteti publica postari pe blogul Blogger utilizand e-mailul sau dispozitivele mobile. In aceasta postare va voi arata cat de simplu este sa publici articole pe Blogger doar prin trimiterea unui simplu e-mail.

Configurati un e-mail secret pentru blog-ul dvs Blogger

Acest prim pas este esential, intrucat publicarea postarilor noastre prin e-mail depinde in totalitate de el. Vom trimite articolele noastre la acest e-mail secret, care este in realitate un robot ce va publica postarile pe blog in numele dvs.

Hai sa setam acest e-mail secret. Ne logam in contul nostru Blogger, apoi navigam in Setari---> Dispozitive mobile si e-mail. 
setari e-mail secret Blogger
 Ne ducem in sectiunea E-mail--- Postarea prin e-mail si veti observa optiunea secretWords, precedata de username-ul de la adresa de e-mail principala.
Introduceti un cuvant in campul secretWords, nu inainte de a va asigura ca este destul de puternic pentru a nu fi spart de musafiri nepoftiti.
 Notati acum e-mailul complet, format din username.secretWords@blogger.com. Setati Publicati e-mailul imediat, daca doriti ca postarea sa fie publicata imediat ce e-mailul va fi trimis. Optional puteti sa bifati Salvati e-mailurile ca postari schita, sau sa dezactivati aceasta optiune. Salvati setarile si acum puteti publica postari oriunde va aflati dvs.

Publicarea postarilor pe Blogger via e-mail

Ca sa publici o postare pe blog via e-mail, compune un articol care va fi trimis catre email-ul dvs secret Blogger configurat ca mai sus. Urmati urmatorii pasi pentru a seta titlul, formata postarea, etc:
- subiectul e-mailulul trimis va fi titlul postarii dvs pe blog;
- continutul e-mailului va fi continutul articolului postat. Formatarea generala, cum ar fi link-urile, formatul textului (bold, italic, etc) din e-mail, vor fi aplicate automat pe blog. Atasati imagini in e-mail, pentru a fi incluse deasemenea in postare.
In final, dupa ce terminati articolul dati "send" si gata, postarea va fi publicata automat pe blog prin e-mail.

Atentie!
Publicarea pe e-mail a postarilor pe Blogger nu va ordona imaginile. Imaginile atasate din e-mail vor apare publicate in fata postarii.
Nu puteti adauga etichete la postarile trimise pe Blogger prin e-mail.
Read More »

luni, 23 martie 2015

STOP Copy - Paste pe blogul tau

Cea mai simpla forma de a opri copiatul articolelor sau imaginilor postate de tine pe blog si ma refer aici la cele gazduite de platforma Blogger, este de a dezactiva functia "click dreapta" pe blog. Codurile JavaScripts oferite de multe site-uri de pe net, prin care iti protejezi continutul articolelor scrise de tine iti poate aduce pe langa beneficii si multe alte "surprize" neplacute. Scrise de diversi autori (majoritatea indieni, pakistanezi, etc), ei pot insera ce vor in aceste coduri. Dar JavaScripts poate avea si efecte nedorite pe bloguri, intrucat majoritatea codurilor prevazute pentru a dezactiva functia "click dreapta" dau un mesaj de alerta ori de cate ori cineva face click dreapta pe blog si este iritant.

Beneficiul pe care il ai cand este dezactivata functia "click dreapta", este ca poti opri vizitatorii care vor sa copieze continutul articolelor sau imaginilor postate de tine fara consimtamant. Acum sa nu te gandesti ca nu vor exista si vizitatori isteti, care stiu sa ocoleasca orice cod si astfel sa poata copia de pe blogul tau fara sa te intrebe. Sa speram ca nu ai astfel de vizitatori sau ca  numarul lor este mic.
do not copy

Deci care este trucul real?
 Peste tot vei vedea trucuri pentru a dezactiva "click dreapta" folosind JavaScripts, dar in cazul in care utilizatorul dezactiveaza JavaScripts din browser, pot folosi cu usurinta si fara nicio dificultate "click dreapta" pe blogul tau. Deci JavaScripts nu este modul ideal pentru a dezactiva aceasta functie.

 Iti prezint un nou mod de a dezactiva "click dreapta" pe blogul tau fara implementare JavaScripts, care iti poate incetini si viteza de incarcare a site-ului. Ce trebuie facut?  Pur si simplu folosim un atribut micut in tag-ul body al documentului. Urmeaza pasii pe care ti-i descriu mai jos, pentru a face acest lucru pe blogul gazduit de platforma Blogger.

1. te loghezi in contul tau Blogger;
2. selectezi Sablon apoi Editati HTML
3 cum am explicat si in articolul privind cautarea unui tag sau cod in sablonul Blogger cautati <body in casuta de cautare si veti gasi ceva asemanator ca mai jos.

</head>
  <body expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'>
  <b:section class='navbar' id='navbar' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
 Tag-ul <body> il gasiti pozitionat sub tag-ul </head>.

4. acum dupa ce l-ati gasit, copiati acest mic fragment de cod:
oncontextmenu="return false;"
5. dupa ce l-ati copiat va duceti inapoi in Sablon apoi Editati HTML si lipiti-l dupa < body, avand grija sa lasati un spatiu intre ele, codul aratand acum asemanator:
</head>
  <body oncontextmenu="return false;"expr:class='&quot;loading&quot; + data:blog.mobileClass'>
  <b:section class='navbar' id='navbar' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
Odata adaugat acest mic atribut tag-ului <body> Salvati Sablonul si incercati sa dati click dreapta pe blog. Veti vedea ca aceasta functie este dezactivata acum! Intrebati-ma in comentarii daca aveti vreo nelamurire in implementarea acestui mic fragment de cod.

Atentie! Trebuie sa acceptati adevarul amar, ca nu exista nicio tehnica sigura care sa tina vizitatorii departe de a copia continutul sau imaginile postate de tine pe blog sau site. Ei pot folosi multe moduri de a copia ce doresc, insa daca ai vizitatori care nu au cunostinte avansate de spart coduri, atunci garantat continutul blogului tau va fi mai putin copiat decat al altora. In concluzie folosind acest truc este mai bine decat sa nu il folosesti!
Read More »

vineri, 20 martie 2015

Cum gasim un tag sau un cod in sablonul Blogger?

Am fost intrebat atat in comentarii cat si pe mail de cititorii mei incepatori in ale blogging-ului, cum pot gasi cu usurinta un cod in sablonul Blogger. Pentru toti cei interesati va ofer un scurt si simplu tutorial pentru gasirea unei etichete sau a unui cod in sablonul Blogger.

Sa presupunem ca dorim sa cautam </head> in sablonul Blogger. Cum procedam?
1. Va logati la contul vostru Blogger;
2. Click pe Sablon si apoi pe Editati HTML;
3. Copiati codul pe care doriti sa-l cautati, in exemplul nostru  </head>;
 4. Dati click in interiorul ferestrei editorului HTML (foarte important);
5. Acum apasati tastele ctrl+F si va apare casuta de cautare, ca in screensot-ul de mai jos. In interiorul casutei tastati sau dati lipire la cod </head> si apoi apasati Enter.
Gasire cod in sablonul Blogger
 Codul cautat  </head> va aparea marcat.

Trebuie sa stiti ca daca cautati o codificare sau o parte dintr-o codificare este posibil sa nu o gasiti, deoarece este necesar intai sa extindeti tot editorul HTML al sablonului. Pentru a-l extinde trebuie sa dati click pe toate sagetile mici negre din stanga ferestrei editorului HTML.

Read More »

joi, 19 martie 2015

Cineva iti copiaza continutul blogului si totusi e pozitionat mai bine in Google?

Spatiul virtual online este un loc atat de mare si complex incat nu stii niciodata cand continutul blogului tau este copiat fara a ti se cere permisiunea. Problema e si mai frustranta cand vezi ca cel care ti-a copiat continutul este pozitionat mai bine in rezultatele cautarilor pe Google. Google poate face si el greseli la randul lui, dar in final tu esti cel care sufera in urma acestor neregularitati. Acum aceasta problema poate fi rezolvata online, intrucat gigantul Google ne ofera un instrument care poate fi folosit pentru a-i spune care URL este pozitionat mai bine decat sursa originala.

Cum folosim formularul de rapoarte Scraper Google?
Va voi arata cum putem utiliza acest instrument pentru a raporta la Google pe cei care sunt pozitionati mai bine decat cel cu continutul original
1. Daca gasesti pe cineva care este pozitionat mai bine decat tine, desi tu ai fost primul care a scris articolul, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te duci pe acest link Google Scraper Report;

Scraper report Google

2. Ti se va deschide o fereastra ca in imaginea de mai sus. Acum nu trebuie decat sa completezi campurile cu informatii despre sursa URL originala (prima casuta), iar in a doua casuta cu URL paginii care ti-a copiat continutul si e pozitionat mai bine decat tine. Bifezi  I confirm si apoi click pe Trimiteti si gata.

Sa nu va asteptati ca ceea ce ati raportat se va remedia imediat. Google cu siguranta va analiza raportul trimis si va va imbunatati pozitia in rezultatele cautarilor.

Read More »

miercuri, 18 martie 2015

Grupuri pe Facebook pentru blogging si SEO

Va ofer cateva grupuri create pe Facebook pentru blogging si SEO. Alaturandu-va acestora veti putea impartasi experienta voastra de blogger sau sa invatati din experientele altor bloggeri. In afara faptului ca puteti invata de la altii, prin postarea unor articole de calitate in aceste grupuri va veti creste in mod semnificativ si traficul pe blog sau site.

Facebook groups

1. Blog Engage - 5448 membri 
Un grup unde puteti discuta despre experientele voastra ca bloggeri.

2.Blogger's Point  - 13111 membri
Puteti sa postati idei si sugestii din activitatea voastra.

3. Blog Promotion - 3986 membri
Promovati blogul.

4. Blogging Squad - 5083 membri
Puteti posta articole din blog.

5. All about Wordpress - 7029 membri
Pentru bloggeri Wordpress.

6. Wordpress Warriors - 7245 membri 
Un grup folositor bloggerilor care folosesc platforma Wordpress.

7. Guest Blogging Group - 4453 membri
Puteti sa postati articole de pe blog si sa interactionati cu alti bloggeri.

8. Everything About Blogging - 4885 membri
Puteti posta articole din blog, discuta cu alti bloggeri si de ce nu sa primiti mai multe like-uri.

9. BlogShare - 1677 membri
Un grup deschis bloggerilor care vor sa publice aici articole din blog, sa gaseasca noi cititori sau sa primeasca like-uri.

10. Blogging Paradise - 11613 membri 
Puteti posta maxim 2 articole pe zi.

Este bine sa lucrati din greu pentru a va crea o pagina de Facebook de calitate si apoi sa postati in grupuri. Chiar daca se face mult spam in aceste grupuri, nu uitati ca de aici puteti beneficia de un trafic foarte mare pentru blogul vostru. Daca cunoasteti si alte grupuri pe Facebook pentru blogging, nu ezitati sa le impartasiti cu noi.
Read More »

marți, 17 martie 2015

DoFollow EDU si GOV backlinks 2015

SEO s-a schimbat mult în ultimii doi ani și la fel si backlink-urile. Unii bloggeri spun că backlink-urile sunt  moarte, dar in fapt nu sunt, deoarece crawler-ele Google nu au evoluat intr-atat pentru a indexa tot continutul de pe internet si in acelasi timp să-l si examineze. Dar cu siguranță, efectul de backlink s-a schimbat. Acum nu trebuie să fii  implicat în constructia de backlink-uri spam sau alte metode plătite. Calitatea backlink-urilor este din ce în ce mai puternica fata de cea a cantității de backlink și ceea ce contează pentru tine este doar backlink cu PR mare.

backlink edu si gov

Daca doresti sa obtii repede sute sau mii de backlink-uri de calitate slaba, s-ar putea apoi sa vrei sa scapi cu disperare de ele. Construiti-va deci backlink-uri de calitate mare. Pentru a va ajuta in acest sens, va ofer astazi cateva backlink-uri cu multa autoritate.

De ce backlink-urile EDU si GOV sunt considerate cele mai autoritare?

Stim cu toții că link-urile EDU și GOV sunt asociate cu cele care au ca scop educația și institutiile statului. Deci, aceste site-uri au cea mai multa putere si autoritate, deoarece nu sunt acolo pentru a face profit din website, exista de mult timp si pot oferi informații relevante și nu lucruri irelevante pentru utilizatori de spam, prin urmare, ele sunt considerate ca fiind de înaltă calitate și autoritate de Google. Acestea sunt cele mai susceptibile de a primi link-uri de pe alte site-uri cu autoritate.

Daca poti sa obtii un backlink de la aceste site-uri atunci merita efortul depus, pentru ca va fi un link de inalta calitate si autoritate. Link-urile EDU si GOV DoFollow sunt greu de obtinut, insa si cele NoFollow sunt extrem de utile pentru site-ul tau.

Va ofer mai jos cateva link-uri EDU si GOV, putine este adevarat, dar foarte utile pentru bloggeri sau webmasteri. Cei care doresc mai multe pot sa ma contacteze pe mail.

Backlink EDU
  • http://morainepark.edu/services/tech-knowledge-college/    - inregistrarile vor fi deschise dupa 1 mai 2015, deci trebuie sa urmariti acest lucru;
  • http://blog.lib.umn.edu/ccemedia/ccenews/2012/07/news-and-notes.html 
 Backlink GOV
  •  http://www.hud.gov/utilities/intercept.cfm?http://seobloguri.blogspot.ro/2015/03/cum-adaugam-optiunea-add-gadget-in.html   - inlocuiti ce este scris cu rosu cu adresa blog-ului sau site-ului tau si dati click apoi;
  • http://homeless.samhsa.gov/default.aspx.
Trebuie sa aveti in minte ca nu este necesar sa va construiti multe link-uri in timp scurt, intrucat ele vor fi considerate de botii Google ca fiind nenaturale, asa ca mai bine va construiti backlink-uri mai lent si in mod cat mai natural posibil. Daca mai stiti si alte link-uri EDU si GOV atunci impartasiti-le cu noi, adaugandu-le in comentarii.
Read More »

vineri, 13 martie 2015

Cum adaugam optiunea Add a Gadget in Postari de blog-Blogger

Daca doriti sa aveti optiunea Add a gadget deasupra sectiunii Postari de blog,  putand astfel sa adaugati deasupra postarilor reclame Adsense, sau orice alte widget-uri doriti, procedati in felul urmator:

1. Va logati in contul Blogger;
2. Click pe Sablon si apoi Edit HTML;
3. Cautati urmatoarea linie:
<b:section class=’main’ id=‘main‘ showaddelement=’no‘>
Daca nu gasiti acest cod, cautati-l pe acesta:
<b:section class=’content’ id=‘content’ showaddelement=‘no’>
4. Schimbati pur si simplu no cu yes si gata;
5. Salvati.

Duceti-va apoi in Aspect si veti vedea ca va apare sectiunea Add a gadget  ca in screenshot-ul urmator:

Add a gadget deasupra Postari de blog

Read More »

marți, 10 martie 2015

Cum adaugam un banner, widget, sau Adsense in Header Blogger

Header este partea din blog care se incarca prima si care capteaza imediat atentia vizitatorilor. Cum ar fi ca in acest loc sa avem o reclama Adsense sau de la orice alta retea de publicitate? Cand vine vorba de blogspot pare imposibil sa adaugam propria noastra sectiune pentru un banner. In mod obisnuit, in template-urile curente din blogger, nu putem adauga in header nimic, insa daca urmati pasii pe care ii descriu mai jos acest lucru va fi posibil.
Add banner in header blogspot

Cum adaugam sectiunea dorita in header?
1.Va logati in contul blogger;
2. Click Sablon --> Editati HTML
3. Va creati un backup la template-ul initial (pentru orice eventualitate, sa puteti restaura apoi fara probleme);

4. Cautati urmatoarea sectiune in HTML (mai rapid cu " ctrl + F")

<b:section class=’header’ id=’header’ maxwidgets=’1′ showaddelement=’no’>
<b:widget id=’Header1′ locked=’true’ title=’Titlul blogului dvs  (Header)’ type=’Header’/>
</b:section>

5.Pentru a adauga o sectiune inserati urmatorul cod dupa linia de mai sus.

<b:section id=’header-right’ showaddelement=’yes’/>
<div style=’clear: both;’/>

6. In final codul va arata astfel:

<b:section class=’header’ id=’header’ maxwidgets=’1′ showaddelement=’no’>
<b:widget id=’Header1′ locked=’true’ title=’Titlul blogului dvs  (Header)’ type=’Header’/>
</b:section>
<b:section id=’header-right’ showaddelement=’yes’/>
<div style=’clear: both;’/>


In acest moment veti avea doua sectiuni in header, una cu denumirea blogului si inca o sectiune nou creata.

7. Localizati acum urmatoarea linie ( sunteti tot in Sablon---> Editati HTML)
]]></b:skin>

8. Adaugati urmatorul CSS cod:

#header, body#layout #header {width:50%;display:inline-block;float:left;} #header-right, body#layout #header-right {width:35%;display:inline-block;float:right;padding:15px;} #header-right .widget {margin:0;}

Si gata!

9. Pentru a adauga un gadget in header va duceti in Aspect --> Add gadget si salvati.

Read More »

joi, 5 martie 2015

Cum adaugam un widget Instagram in blogspot?

In primul rand ce este Instagram? Instagram este o retea sociala avand la baza fotografii, insa este diferita de alte retele cum ar fi Facebook, Flickr, 500px.com, etc. In reteaua Instagram, prietenii incarca daca vor zilnic poze, fotografii despre experiente personale, cladiri, masini, selfie-uri, mancaruri. Este un web site pentru telefoanele inteligente si poti adauga o gramada de filtre si alte efecte speciale fotografiilor tale.

 Este si o retea de socializare, pentru ca prietenii sau alti utilizatori Instagram pot vizualiza pozele uploadate de voi si pot fi sharuite pe alte retele de socializare. Pe Instagram, pozele nu sunt postate neaparat de fotografi profesionisti ci din contra de utilizatori obisnuiti, "dotati" cu telefoane inteligente cu camera foto. Si da a fost cumparat de Facebook. Cred ca nu e o veste grozava asta.
Postand fotografii care se gasesc si in blogul nostru, putem profita de urmaritorii nostri de pe Instagram si sa-i transformam in cititori ai blogului. Putem mari astfel traficul blogului nostru.

Sa vedem cum adaugam un widget Instagram pe blogspot.
1. Accesati Intagme web site de aici;
2. Alegeti un username --- apoi selecteaza Grid or Slideshow;
3.Selecteaza Thumbnail Size (300px este default) si alegeti daca vreti chenar Photo Border;
4. Personalizati widgetul cu Background Color sau Sharing Buttons;
5. Get code.
6. Va logati apoi in contul Blogger.
7. Aspect---->Add a gadget---->HTML/Javascript. Aici lipiti codul Intagme (dati paste la codul de la pct.5) si Save.
Asta e tot!

Read More »
Back to Top