marți, 28 aprilie 2015

Cum adaugam Facebook Like Box la sfarsitul fiecarei postari in Blogger

Facebook este o retea uriasa de socializare care va ofera posibilitatea de a contacta persoane cunoscute dar si necunoscute. Este cea mai raspandita retea din lume si ai acces la foarte simplu, pe baza unei parole. Daca blogul tau are un numar relativ mare de fani pe Facebook, este suficient sa postezi articolele tale in Facebook pentru a mari traficul blogului.

Voi prezenta in acest articol un scurt tutorial privind adaugarea Facebook Like Box  la sfarsitul articolelor postate in blogul Blogger.

add facebook like box in blogger
 1. Te loghezi in Blogger;
2. Salvezi sablonul pentru orice eventualitate;
3. Navighezi in Sablon --> Edit HTML si cu ajutorul tastelor Ctrl +F cautam urmatorul cod <data:post.body/> . Il vom gasi de mai multe ori, insa ne oprim la cel de-al doilea.

Sub el adaugati urmatorul cod:

<iframe allowTransparency='true' frameborder='0' scrolling='no' src='http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2FURL Pagina Facebook&amp;width=590&amp;colorscheme=light&amp; show_faces=true&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=180' style='border:none; overflow:hidden; width:590px; height:180px;'/>

 4. Inlocuiti URL Pagina Facebookcu propria pagina Facebook a blogului;
5. Modificati dimensiunile casutei, schimband datele 590 si 180 cu cele pe care le doriti.
6. Salvati Sablonul si gata.

Read More »

luni, 27 aprilie 2015

Cititorilor tai le plac reclamele din blog?

Reclamele au puterea sa va transforme blogul intr-o afacere profitabila. Asta depinde fireste de multe aspecte, ce tin de nisa aleasa, de traficul blogului, etc. Insa, reclamele care apar in site, au puterea de a distruge legatura si impresia pe care ati creat-o cititorilor.

Deci, ar trebui sa incercati monetizarea blogului dvs cu unitati de anunturi?
insert ad hereEste o intrebare pe care multi bloggeri cu sau fara experienta si-au pus-o la un moment dat. Daca inca sunteti nedecis, puteti lua in considerare si urmatorul aspect: daca nu aveti o cantitate mare de trafic, probabil ca va fi foarte greu sa realizati venituri din PPC (pay per click) pentru unitatile de anunturi. In plus, cititorii pot sa nu vada cu ochi buni aparitia relamelor in blog si sa nu mai doreasca sa va urmareasca site-ul. Cu toate acestea exista diferite nise, unde PPC este ridicat si se pot realiza venituri, chiar daca nu ai trafic mare pe blog.

Exista o alternativa foarte buna la retelele publicitare PPC ( Adsense, etc) si anume vanzarea de spatiu publicitar direct catre agentiile de publicitate. In mod sigur aceasta activitate va necesita mai multa depusa, incepand cu gasirea advertiserilor(seriosi) potriviti nisei dvs si pana la definitivarea formei contractuale a colaborarii, insa la sfarsitul lunii sigur veti fi mai multumit, atunci cand intra banutii in cont. Puteti vinde unitati de reclame de 125 x125, sau orice alta dimensiune pe care o luati in considerare.

Daca deja ati amplasat anunturi de reclame pe blog, aruncati o privire in trecut si ganditi-va daca a meritat sau nu sa monetizati site-ul.
Read More »

marți, 21 aprilie 2015

Fonturi Google recomandate pentru website sau blog

design font
Utilizare fonturilor pentru un website reprezinta o arta, definita prin capacitatea de a le combina, de a le potrivi astfel incat contrastul vizual sa fie optim. Alegerea si combinarea unor fonturi diferite se pot imbina foarte bine si pot crea un contrast intens. Utilizarea unor asocieri de fonturi similare pot crea confuzii privind designul vizual al site-ului si nu este recomandata aceasta tehnica, deoarece slabeste impactul si mesajul vizual. Combinarea fonturilor o fac web designerii care sunt specializati si experimentati in a alege fonturi diferite pentru site.

Va voi prezenta mai jos mai multe tipuri de Google fonts, recomandate a se utiliza intr-un web site.

1. Open Sans
Open sans for web site









2. Lato
 lato
3. Josefin Slab
josefin








4.Arvo
arvo














6. Ubuntu
ubuntu








7. Droid Sans
droid sans





8. Abril Fatface
abril fatface






Multi bloggeri utilizeaza diferite tipuri de fonturi ciudate, incarcand inutil pagina cu multe tipuri de fonturi. E clar ca asa nu e bine! Textul trebuie sa fie foarte clar si usor de citit, deci intotdeauna sa aveti in vederea lizibilitatea fonturilor. Chiar daca calculatorul tau vede bine fontul cu care ai scris textul, este posibil ca un vizitator al site-ului tau sa nu poata vedea bine fontul tau, in special in cazul in care folosesti diacritice! Marimea optima recomandata pentru font este 12.
Read More »

joi, 16 aprilie 2015

Cum adaugam o semnatura personala in postarile din Blogger

Acest scurt tutorial a fost solicitat de un cititor si sunt sigur ca va ajuta pe multi dintre utilizatorii blogurilor Blogger. Voi prezenta pasii care va vor ghida cum sa adaugati o semnatura personala postarilor noi sau vechi din Blogger. Partea misto a acestei metode este ca puteti schimba semnatura oricand si aceasta schimbare se va reflecta in fiecare postare.
semnatura in blogger post

Urmati urmatorii pasi:

1. Creati o imagine a semnaturii dvs.
Trebuie sa va creati o  imagine a semnaturii, folosind programe de editare foto precum Gimp, Pixlr etc. Cum va arata semnatura este alegerea dvs. Poate sa fie doar text sau sa fie insotita de o imagine, sau pur si simplu scanati-va semnatura personala. Salvati semnatura in format PNG sau JPEG. Fiti creativi!

2. Uploadati semnatura pe un site gen Photobucket sau Flickrl
Dupa ce ati creat semnatura este necesar sa o uploadati pe site-urile mentionate mai sus, pentru a avea o imagine URL. Site-urile sunt gratuite si usor de utilizat.

3. Dupa ce obtineti Image URL a semnaturii este necesar sa o inserati in Blogger.
- Va logati in contul Blogger;
-Salvati sablonul Blogger, ca sa nu apara surprize neplacute;
- Navigati in Sablon si Editati HTML. Cautati codul  <div class=’post-footer’> sau <div class="post-footer-line post-footer-line-1"></div>  ;
- In Photobucket dupa ce uploadati imaginea semnaturii dati click pe ea si va va oferi un cod HTML. Copiati acest cod si il lipiti deasupra codurilor de mai sus.
Codul va arata asa:
<img src="http://YOUR-PHOTOBUCKET-IMAGE-URL.png" border="0" alt="your photo name"/>
 <div class='post-footer'>

Daca doriti sa adaugati un pic de spatiu intre articol si semnatura:
<br/><br/>
<img src="http://YOUR-PHOTOBUCKET-IMAGE-URL.png" border="0" alt="your photo name"/>
 <div class='post-footer'>

4. Salvati sablonul si gata. Asta e tot!

Semnatura va adauga un pic de personalitate articolelor tale. Sper ca acest tutorial v-a fost de folos. Orice nelamurire postati-o in comentarii, sa o rezolvam impreuna.

Read More »

marți, 14 aprilie 2015

Cum adaugam o caseta de derulare verticala (scroll box) in Blogger

Atunci cand dorim sa inseram in articol un paragraf foarte lung si nu vrem sa fie vizibil tot, il putem adauga intr-o caseta de derulare (scroll box). Caseta de derulare verticala (vertical scroll box) este utila cand aveti continut lung si doriti sa salvati spatiu in articol. In acest fel vizitatorii blogului nu trebuie sa deruleze tot continutul articolului  ca sa citeasca acel paragraf, ci doar caseta de defilare  pe care o cream in cadrul postarii.

Pentru a crea o caseta de derulare doar cu derulare pe verticala avem nevoie sa folosim overflow-y:scroll;. Aceasta comanda ii spune browser-ului sa creeze o caseta de derulare pe axa y (verticala). Pentru ca bara de derulare sa nu apara si pe axa orizintala (x) folosim proprietatea overflow, mai exact overflow-x:hidden.

In exemplul de mai jos am adaugat continutul "text" intr-o casuta de derulare cu latimea de 720 px si inaltimea 100 px. Latimea si inaltimea casetei de derulare o puteti modifica singuri. Codul  este urmatorul:

<div style="border:1px solid black;width:720px;height:100px;overflow:scroll;overflow-y:scroll;overflow-x:hidden;">
<p style="height:250%;">
Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text.
</p>
</div>

Rezultatul in urma inserarii acestui cod in Blogger este:

Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text.

Pentru a insera codul de mai sus in Blogger urmati pasii:
1. Va logati in contul Blogger;
2. Click pe Postari si apoi pe Creati o postare noua;
3. Scrieti articolul dorit iar cand vreti sa introduceti un paragraf lung intr-o caseta de derulare comutati pe optiunea HTML a postarii si lipiti codul de mai sus (il copiati in prealabil), cu mentiunea ca in locul campului unde scrie Text text...text veti introduce pragraful dvs.
4. Comutati apoi pe optiunea Scrieti in cadrul postarii si finalizati articolul.

Screenshot:
Orice nelamurire pe care o aveti legata de acest articol, postati-o va rog in comentarii sa o putem rezolva impreuna.
Read More »

miercuri, 8 aprilie 2015

Cum adaugam butonul Facebook Like sub titlul postarilor in Blogger

Butonul Facebook Like permite vizitatorilor blogului tau sa dea like articolelor pe care le considera interesante. Avand un astfel de buton imediat sub titlul articolului aveti sanse mai mari ca traficul pe blog sa creasca, prin distribuirea postarii respective in reteaua de prieteni ai celui care va da like.
Facebook like sub titlul postarii in Blogger
Pentru a adauga butonul Facebook Like sub titlul postarilor in Blogger, urmati pasii de mai jos:
1. Va logati in contul vostru Blogger;
2. Faceti o copie de rezerva a sablonului pentru a putea reveni usor la forma initiala daca ceva nu merge cum ne dorim in sablon; Sablon ---- > Faceti o copie de rezerva/Restabiliti;
2. Navigam in Sablon-----> Editati HTML si cu ajutorul tastelor Ctrl +F cautam urmatorul cod <data:post.body/> in sablon, asa cum am descris in articolul Cum gasim un tag sau un cod in sablonul Blogger;
3.Vom gasi codul de mai multe ori, insa ne vom opri la cel de-al doilea rezultat. Deasupra codului gasit mai sus adaugam urmatorul cod:

<p><iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=button_count&amp;show_faces=false&amp;width=100&amp; action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:100px; height:20px;'/></p>

4. Salvam sablonul si veti observa ca dupa ce deschideti articolul, sub titlul postarii veti avea butonul Facebook Like.
Read More »
Back to Top