miercuri, 13 ianuarie 2016

Site-ul tau este sigur?

verifica daca site-ul e sigur
Echipa de securitate din cadrul Google, a creat tehnologia "Navigare sigură” ce identifica site-urile sau blog-urile nesigure, inștiințând utilizatorii si administratorii site-urilor, astfel încât sa se ferească de pericole. Când se depistează astfel de probleme se va afișa in browsere avertismente de securitate atunci când utilizatorii încearcă să navigheze către site-urile/blog-urile cu astfel de probleme.
Comform Google, site-urile nesigure se încadrează în două categorii și amîndouă amenință securitatea si confindențialitatea utilizatorilor:
  • site-urile cu programe malware conțin cod menit să instaleze software rău-intenționat pe computerele utilizatorilor. Hackerii pot utiliza acest software pentru a captura și a transmite informații personale sau delicate despre utilizatorilori.
  • site-urile de phishing pretind a fi legitime, încercând să înșele utilizatorii pentru ca aceștia să introducă numele de utilizator și parola sau să permită accesul la alte informații private. Paginile web care uzurpă identitatea unor site-uri web ale băncilor sau a magazinelor online legitime constituie exemple frecvente.
Această tehnologie alertează webmasterii dacă site-urile lor au fost compromise si le oferă informații necesare eliminării problemelor detectate. Dacă aveți astfel de probleme, veți primi informații detaliate în privința pașilor ce trebuie urmați pentru curățarea după infectare si totdată și codul exact care a fost injectat pe site/blog. Procesul de curățare poate fi destul de dificil, în funcție de modul de compromitere al site-ului. Pentru a putea beneficia de aceste servicii este necesar să fiți înscriși in Google Webmasters Tools.

Verificați-vă starea site-ului accesând acest link. Tot ce este de făcut este să copiezi adresa URL a site-ului/blog-ului și să o lipești în câmpul ”Starea site-ului” și apoi click pe lupă, ca în exemplul de mai jos:
verifica starea site-ului

Veți primi apoi mesaj, dacă site-ul este periculos sau nu, la ”Starea actuală”. Veți afla astfel și dacă site-ul dvs conține viruși. Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top