marți, 14 martie 2017

Creaza continut si din afara nisei blogului tau

De ce crearea de continut din afara nisei blogului tau poate sa fie una din cele mai inteligente mutari facute de tine? Stiti ca se spune ca in blogging exista o regula de aur care iti asigura succesul: gaseste o nisa si domino!

Creaza continut si din afara nisei blogului tau
Este adevarat faptul ca odata ce ai inteles bine propria nisa in care scrii si cum te incadrezi tu in ea, poate fi un instrument de blogging nepretuit, mai ales cand esti la inceput de drum. Larry Kim, fondatorul WordStream, considera ca acest concept actual de "nisa" poate tine pe loc bloggerii.
Astazi, sa scrii in blog si despre altceva, nu numai din nisa ta, este exact ce ai nevoie pentru a fi "observat".

Blogging-ul poate fi un instrument grozav, care sa te ajute in construirea brandului personal si de a creste vizibilitatea societatii tale. Obiectivul principal pentru a realiza asta, este de a deveni un expert pe subiectele care conteaza in nisa ta. Insa, oricat de bun ai fi, in mod sigur va veni o zi in care iti vei epuiza subiectele din nisa. Ce te faci atunci??

Daca simti ca ai atins acest punct, este cazul sa cauti subiecte si din afara nisei tale, subiecte care sa te faca cunoscut si apreciat.

De ce ar trebui sa scrii si despre subiecte din afara nisei tale

Pentru unii bloggeri sa scrie si despre altceva nu numai din nisa aleasa si pe care o stapaneste cel mai bine, este o adevarata aventura. Chiar daca esti pe un teren necunoscut, nu inseamna ca ai un motiv in plus sa nu faci acest lucru. Gandeste-te la ce am scris mai sus si iti ofer cateva motive pentru a face asta:

1. Sa scrii despre noi subiecte iti va permite sa cunosti si sa te conectezi cu oameni noi
Daca ai avut sentimentul ca cititorii te abandoneaza inseamna cumva ca si despre ceea ce scrii nu mai este de actualitate. In timp, chiar si cei mai buni scriitori si-au schimbat audienta si subiectele. Scriind in mod repetat doar despre cateva subiecte, vei obosi cititorii si nu vor mai dori sa citeasca despre ele. Chiar daca temele despre care scrii sunt foarte bune, abordand si alte subiecte din afara nisei vor revitaliza cititorii si de ce nu vei castiga si altii. Pentru inceput, cu bune rezultate, este bine sa scrii despre teme care sunt legate dar un pic in afara domeniului de baza.

2. Vei capata autoritate in mai multe domenii
Cand cititorii ajung pe blogul tau, sa fii sigur ca nu toti au auzit de tine inainte. Ei vor dori sa te cunoasca si daca abordezi o gama mai larga de subiecte vei capata autoritate pentru o selectie mai mare de oameni. Oferind informatii din mai multe domenii, vei fi in mai mare masura sa le captezi atentia si sa-i influentezi inainte sa caute in alte bloguri. In acest fel, blogul tau va deveni relevant pentru mai multe persoane.

3. Ti se vor extinde abilitatile de scriere
Pentru a scrie despre noi subiecte este necesar sa iti largesti gama de cautare si de cercetare. Invatand despre lucruri noi si apoi creand continut pe aceste teme pentru acest segment de public, vei capata abilitati noi de scriere si de cercetare.

4. Vei castiga mai multe vizualizari in social media
Extinzand subiectele pe care le acoperi in blog te vor ajuta sa castigi un public mai mare in social media. Scriind despre subiecte valoroase din mai multe domenii, vei putea obtine un flux masiv de opinii sociale, implicari si actiuni din partea cititorilor.

5. Te voi bucura de blogging mai mult
Oricat de mult iubesti blogging-ul, vei obosi dupa un timp sa scrii doar despre aceleasi subiecte. Crearea de continut off-topic, este un excelent mod de a pastra abilitatile de scriere, editare si publicare in stare proaspata.
Pentru a avea rezultate foarte bune, este necesar sa faceti cercetari amanuntite inainte de va extinde orizonturile si asigura-te ca scrii despre un subiect pentru ca iti place, ca esti interesat si nu doar pentru ca genereaza trafic.

Concluzie
Scriind despre alte subiecte din afara nisei blogului tau, vei avea energie mare pentru a deveni un blogger mai bun, oferind in acelasi timp cititorilor continut unic,diversificat si relevant. Astfel, creand continut din afara nisei tale va fi un castig pentru toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top