vineri, 21 martie 2014

Optimizarea imaginilor in Blogger

Este bine sa stiti ca se obtine trafic de calitate si  din optimizarea imaginilor in blog. Pe langa optimizarea textului este foarte important sa optimizam SEO si imaginile.

Motoarele de cautare "vad" imaginile din blog dupa titlu si tag-urile setate pentru acestea. De aceea inainte de a incarca o imagine in blog este bine sa o denumim in functie de titlul postarii, sa o descriem prin cuvinte cheie, pentru a fi usor identificata de catre motoarele de cautare.

De exemplu, numele imagini apare ceva de genul imagine.jpg. Pentru a optimiza imaginea pentru aceasta postare trebuie redenumita optimizare-imagine.jpg.

Retineti: 
1.Cuvintele care denumesc imaginea sa fie separate prin cratima "-" si nu underscore "_" sau blank(pauza).

2. Folositi cel mai bun format al imaginii. Sunt mai multe formate pentru imagini jpg, gif, png, insa optimizarea imaginii pe web o obtinem cu formatul jpg.

3.Folositi dimensiunea potrivita a imaginii.
Cand incarcam o imagine in postare trebuie sa-i alegem dimensiunea corecta. O dimensiune prea mare poate sa influenteze negativ timpul de deschidere a blog-ului in browser. Crawler-ele vor identifica mai usor o imagine cu dimensiunea optima.
Foloseste formatul de mai jos pentru o dimensiune optima a imaginii:
<img alt=”" width=”320″ height=”210″ src=”URL of image”/>

4.Atributul "ALT"
Tag-ul titlu si Alt tag-ul descriu cel mai bine imaginile. Crawler-ele web nu pot citi imagini. Le inteleg numai prin numele lor, tag-ul titlu si tag-ul Alt. Alege întotdeauna cele mai bune cuvinte cheie pentru tag-ul titlu si tag-ul alt pentru imaginea ta. Pentru a utiliza aceste tag-uri vedeti exemplul de mai jos. 
<img alt=”" src=”Image URL” title=”Keyword” alt=”Keyword”/> 

Atentie! Nu folositi prea multe cuvinte cheie, veti fi penalizati!
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top