vineri, 28 martie 2014

Un alt fel de link building

In ultimul timp toti profesionistii SEO posteaza pe blog-urile personale articole in care isi exprima temerea in a include link building ca parte a strategiei lor de optimizare a site-urilor. Pentru ca Google Panda, Penguin, etc, a doborat page rank-ul multor site-uri care aveau ca strategie de optimizare si  backlink-uri masive.

Dar ce sunt backlink-urile? Ele reprezinta link-uri catre site-ul tau din surse externe. O strategie de a obtine backlink-uri de calitate era Guest Blogging, adica scrierea de articole pe alte blog-uri cu autoritate in domeniu. Insa Matt Cutts a declarat la inceputul anului,
Okay, I’m calling it: if you’re using guest blogging as a way to gain links in 2014, you should probably stop. Why? Because over time it’s become a more and more spammy practice, and if you’re doing a lot of guest blogging then you’re hanging out with really bad company.

Back in the day, guest blogging used to be a respectable thing, much like getting a coveted, respected author to write the introduction of your book. It’s not that way any more.
Rezulta de aici neaparat ca guest blogging-ul este terminat in 2014, deoarece este considerat un generator de spam? Personal nu cred, intrucat sunt site-uri cu autoritate in domeniu, gen Ezine care practica guest blogging-ul si nu este penalizat de Google.

Cred ca "vechile" metode SEO de a construi backlink-uri de calitate, naturale, raman aceleasi, insa trebuie sa analizam cu maxima atentie cine " ne trimit" link-uri catre site-ul nostru.
Deci:
  • directoare web- inscrierea site-urilor doar in directoarele relevante, care nu accepta orice site, ramane de actualitate - DMOZ.org si BestoftheWeb.com - exemple concludente de directoare web de calitate;
  • guest blogging
  • comentarii pe blog-uri - fara a spama si mai ales pe blog-urile din domenii asemanatoare sau adiacente.
Cum gasim aceste bloguri? Deschidem Google/blogsearch,  si cautam blog-uri cu acelasi profil.
Exemple de cautare:
  1. inurl: "cuvinte cheie"
  2. inurl:"cuvinte cheie" comment
Inlocuim cuvinte cheie cu cele reprezentative pentru blog-ul nostru.
Chiar daca exista multa indoiala si nu se mai pune foarte multa importanta pe strategiile de link building in optimizarea site-urilor, motoarele de cautare inca tin cont de cantitatea de back link-uri ale unui site, in afisarea rezultatelor urmare a interogarilor cu cuvinte cheie reprezentative.

Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top