miercuri, 14 mai 2014

Utilitare performante si gratuite de verificare a rangului cuvintelor cheie in Google

Orice blogger doreste sa fie prezent cu site-ul sau in primele rezultate afisate de motoarele de cautare, 
pentru a avea trafic astfel ca articolele de pe blog sa fie citite de cati mai multi oameni.Pentru aceasta este necesar sa  utilizeze  cuvinte cheie des folosite de utilizatori, in cautarile lor pe net. Cum Google este motorul de cautare cu ponderea cea mai mare pe piata , este important sa selectam acele cuvintele cheie cat mai utilizate  de vizitatorii site-ului.

Selectarea cuvintelor cheie este un factor important de optimizare SEO a site-ului/blogului, pentru a avea o pozitie buna in motoarele de cautare. Daca faci o alegere buna  a cuvintelor cheie, exista toate sansele sa apari in primele pagini(daca nu prima pagina) ale Google. Chiar daca ai facut initial o alegere buna a cuvintelor cheie, este necesar sa imbunatatesti continuu optimizarea SEO a site-ului si sa gestionezi un “bagaj” de cuvinte cheie “puternice” cat mai mare. Pentru aceasta este necesar sa aflati care cuvinte cheie sunt puternice pentru domeniul site-ului si astfel sa te “bati” cu cei mai buni de pe piata.

Odata ajunsi in acest punct, este necesar sa gasim instrumente foarte bune, care sa ne spuna ce cuvinte cheie specifice se claseaza cat mai bine in rezultatele de cautare afisate de Google si nu numai. Cel mai utilizat instrument de acest gen este Google Awords, insa e bine sa folositi mai multe site-uri asemanatoare pentru verificarea si alegerea cuvintelor cheie puternice.
Va prezint mai jos alte unelte online gratuite, pentru a va ajuta sa verificati pozitia cuvintelor cheie in Google.

1. Traffictravis un foarte bun instrument SEO desktop, care va ajuta sa gestionati mai multe proiecte pe diverse website-uri. Nu este necesar sa utilizati varianata PRO, cea gratuita este foarte buna. Ofera o analiza complete SEO a site-ului/blogului si multe alte utilitati. Va ajuta sa gasiti competitorii dvs pe cuvintele cheie dorite, etc. Necesita un cod de activare, care vi se transmite pe mail. Intr-o postare viitoare am sa fac un tutorial despre utilizarea acestui instrument.

2. Google Rank Checker -un excelent utilitar online, care va ajuta sa urmariti pozitionarea cuvintelor cheie in rezultatele afisate de Google. Se utilizeaza usor, tastati doar cuvintele cheie dorite si numele de domeniu si veti obtine pozitia pe care un anumit cuvant cheie o are in Google.

3. Rank Checker - SEO Centro Rank Checker- instrument gratuit online de verificare a cuvintelor cheie folosite. Este foarte performant, tastati cuvintele cheie dorite si numele domeniului
( daca este blog gazduit de Blogger, tastati blogspot.com) si va va afisa performanta cuvintelor cheie in Google, Yahoo si Bing. Va ofera detalii complete si complexe privind rangul lor in motoarele de cautare. Extrem de util.

Daca cunoasteti si alte instrumente online de verificare a rangului cuvintelor cheie in rezultatele afisate de motoarele de cautare, adaugati-le in comentarii.
Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top