joi, 27 martie 2014

Optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare in 2014

Dupa cum bine se stie, de ceva vreme ( octombrie 2013) Google a updatat algoritmul Penguin al motorului de cautare, avand consecinte directe si chiar critice pentru multe web site-uri. Vechile strategii de optimizare a site-urilor s-au dovedit inutile, page rank-ul fiind afectat la multe dintre ele .




Aceste modificari pe care le-a implementat marele Google, va impune in mod clar si schimbarea strategiilor de optimizare a site-urilor in 2014. Toate site-urile cu link-uri multe, nefiresti, au fost penalizate. Daca pana acum o buna metoda de optimizarea a site-urilor era prin obtinerea de
backlink-uri de pe forumuri de specialitate sau prin comentarii la blog-urile doffolow, in 2014 acest lucru nu mai este de ajuns.

Deci ce este de facut?
Toti specialistii cu notorietate in SEO, ne recomanda "sa scriem pentru cititori si nu pentru motoarele de cautare", iar promovarea de calitate a site-ului sa o obtinem prin site-urile de socializare.Publicarea articolelor in  Digg, Reddit, Stumbleupon, Delicious ,Twitter, Facebook, si mai ales Google+, ne va aduce backlink-uri naturale de care in mod sigur vor tine  cont si motoarele de cautare.

Este bine sa folosim instrumentele free de pe web, precum Google Analytics, Google Webmasters Tool, sau instrumentele de analiza a link-urilor Majestic SEO / Open Site Explorer. 
Verificand in mod regulat  site-ul nostru cu aceste unelte, ne asiguram "din fasa" ca nu ne-am capatuit cu backlinck-uri nenaturale, foarte periculoase si a caror eliminare necesita timp si resurse. Nu uitati ca specialistii Google modifica in mod regulat algoritmii si implementeaza noi metode de verificare a site-urilor.

Daca ti-a placut, nu uita sa distribui articolul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Back to Top